Actueel

We blijven wel doordenken

Effectief Toezicht op Artificial Intelligence

Effectief toezicht op artificial intelligence

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Dat kan in de UvA Masterclass Effectief toezicht op artificial intelligence waar Hemingway bij betrokken is. Het is speciaal toegesneden op leden van de Raad van Bestuur, algemeen en financieel directeuren, Commissarissen, leden van de Raad van Toezicht en non-executive directors.

Lees meer

Take-aways Hemingway Forum Innovation in Health | 3 december 2021

Succes en presteren in de zorg zijn niet langs een lat te meten

Op 3 december 2021 organiseerde Hemingway Professional Governance voor de vijfde keer het Forum Health in de Forum Series Governance of Innovation. Dit keer met een focus op toezichthouden op innovatie, digitalisering en duurzaamheid in de Nederlandse zorg sector.

Lees meer

GoedemorgenCommissaris: Interventies in de boardroom

Interventies in de boardroom

Hoe ga je in de Raad of directie om met afwijkende meningen geuit vanuit de gewenste diversiteit en inclusie? Rob van Eijbergen, Hoogleraar Integriteit en Kwaliteit van organisaties en een van de auteurs van “Interventies in de directiekamer” benadert dit vraagstuk tijdens een online bijeenkomst van Goedemorgen Commissaris eind maart vanuit de sociale psychologie. Hoe kan het zijn dat stelselmatig belangrijke inzichten en kritische informatie worden genegeerd, niet worden gezien of helemaal verdwijnen? Welke work dynamics leiden hiertoe?

 

Lees meer

Take aways Forum Ethics & Innovation | 16 april 2021

Ethiek en innovatie: een kwestie van omarmen of veroordelen?

Eind april 2021 organiseerde Hemingway Professional Governance opnieuw een Forum voor commissarissen en bestuurders in de Serie Governance of Innovation. Dit keer met een focus op ethiek en innovatie.

 

 

Lees meer

Happy Earth Day

Congratulate Mother Earth on Earth Day's 51 st anniversary

Looking for a meaningful and 100% transparent way to contribute to Earth Day this year?
Join us in making a positive change by planting trees in the most affected parts of the world. 


Lees meer

Take aways Forum Innovation in Finance 19 maart 2021

Innovation in Finance:

Ondernemend innoveren in Financial Services & Banking: wie bepalen de regels?

Op 19 maart 2021 organiseerde Hemingway Professional Governance opnieuw een sector Forum in de Serie Governance of Innovation. Dit keer met een focus op Innovatie in Finance, Financial Services & Banking.

Lees meer

Aandacht voor kwaliteit Leiderschapsteam bij commissarissen en toezichthouders in de kinderschoenen

PERSBERICHT  

 Woensdag 10 februari 2021, 09.00

Aandacht voor kwaliteit Leiderschapsteam bij commissarissen en toezichthouders in kinderschoenen.

 

“Leiderschap bekeken door de lens van strategische waardecreatie”

 

Hoe ver gaat de rol van toezichthouders bij de evaluatie en

beoordeling van het Leiderschapsteam

 

Uit onderzoek uitgevoerd door Hemingway Professional Governance onder commissarissen, toezichthouders en bestuurders, kwam vrijwel unaniem naar voren dat de kwaliteit van leiderschap van doorslaggevend belang is voor het succes van de onderneming. Echter, de aandacht voor leiderschap in relatie tot de strategie is nog zeer beperkt.


Download Onderzoeksrapport Lees meer

Leiderschap bekeken door de lens van strategische waardecreatie

 

 

Het accent van toezichthouden van checks & balances en afvinken verschuift merkbaar naar toezichthouden met focus op de lange termijn waardecreatie van de onderneming.

Ook in de opvattingen over de invulling werkgeversrol van de RvB/RvT (Raad) zien we deze beweging. Steeds meer commissarissen hechten belang aan de koppeling tussen strategische visie en leiderschapskwaliteit aan de top van de organisatie.

Echter de noodzakelijke aandacht voor ontwikkeling van het leiderschapsteam, de successieplanning en ontwikkeling van (toekomstige) bestuurders - zoals geconstateerd in het Commissarissenonderzoek 2016 - heeft nog steeds niet de prioriteit die het behoeft.

Vaste agendering van de dialoog over strategische waardecreatie vanuit het perspectief van de werkgeversrol zoals bijvoorbeeld bij onderwerpen als audit, beloning etc. is nog geen standaard. Waarom? Laten we hier eens dieper naar kijken.

Lees meer

C-Crisis: Duimen draaien? Voor de commissaris valt nog genoeg te doen

Duimen draaien? Voor de commissaris valt nog genoeg te doen. 

Toezichthouders moeten in deze tijden niet het drukbezette management voor de voeten lopen. Dus de raad van commissarissen past terughoudendheid in crisistijd. Hoe kan een commissaris zich toch bewijzen? Vijf tips en Hemingway Online Round Table Sessions - 'De C-Crisis en toezicht'. 

 


Lees meer

Boekpresentatie: “Uit het leven van een commissaris, principes en praktische inzichten”

Uit het leven van een commissaris boeklancering

Tijdens het Winter Forum presenteerde Maurice Eykman, Jan Kuiper en Maarten den Ottolander het boek: "Uit het leven van een commissaris, principes en praktische inzichten" want als je weet hoe het werkt, wordt alles een stuk makkelijker!

Lees meer

China; we will be back in 2020, but a bit later.....

Non executive education China
China; we will be back but a bit later...

On February 4th, the Dutch China delegation of the December China programme gathered in the Chinese restaurant Seaport Amsterdam to reflect on the learnings from China and to meet other (non) executives who are considering joining us for the China 2020 programme.

Lees meer

Hemingway (non) executive China trip Experiences

Travel Blog by Maarten den Ottolander

This weekend our group of 12 (non) executives started its first Non-Executive Leadership programme in China. I would like to share a few insights of our visit to Beijing. I will share our insights in Shanghai (business) and innovation in Shenzhen...

Travel blog by Maarten den Ottolander

Lees meer

Column: Vrouwenquotum

Door Maarten den Ottolander

De tegenstanders van een ­vrouwen­quotum vrezen dat de maatregel om meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven te krijgen ten koste zal gaan van de kwaliteit. De Nederlandse Vereniging Commissarissen en Directeuren noemt het in het Parool zelfs ‘heel gevaarlijk’. 

De vraag die we ons echter moeten stellen is: wat is kwaliteit? En zijn we eigenlijk wel in staat om kwaliteit objectief te beoordelen?

Lees meer

Impression Annual Forum Hermitage 2019

"Whack them all" were the final words of the Annual Forum in Museum The Hermitage by Bart van der Werf, director at Innovation Booster, to an audience of over 280 (non) executives. A call to action for addressing new themes that deserve better understanding and focused attention of non-executives...

Lees meer

Hemingway Professional Governance wint ICC 2018 Award

International Capital Conference Award 2018

Hemingway Professional Governance  wint International Capital Conference Award 2018 voor beste non-executive Governance opleiding 

Elk jaar wordt de ICC award uitgereikt aan een partij die een bijzondere bijdrage levert om de (zaken)relaties tussen China en Europa een nieuwe impuls te geven. Dit jaar kwam deze eer ons te beurt vanwege onze jarenlange inspanningen via de ICC om zowel Chinese als Europese partijen te wijzen op het belang van good governance. Deze inspanningen hebben geresulteerd in de aangekondigde samenwerking met de Cheung Kong Graduate School of Business, een van de twee leidende business schools in China.   

DE CHINA - EUROPA (NON) EXECUTIVE CONNECTION

 International Capital Conference Award 2018 Hemingway Professional Governance

Hemingway Professional Governance gaat een samenwerkingsverband aan met leidende Chinese Business school.

Tijdens de International Capital Conference in Beijing heeft Hemingway Professional Governance een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Cheung Kong Graduate School of Business, een van de twee leidende business schools in China!

Lees meer

Hemingway

creating tomorrow's governance