Curriculums

Full Curriculum Governance of Innovation in Banking

Het Curriculum Governance of Innovation in Banking richt zich op twee belangrijke ontwikkelingen in innovatie die een duurzame impact hebben op de strategische richting van banken en de rol en verantwoordelijkheid van commissarissen: digitalisering en energietransitie. Het hoofdthema van het Curriculum is: 'De rol van de commissaris met betrekking tot de innovatievermogen van de bank.'

Het “Full Curriculum” bestaat uit twee Innovation in Banking Forums georganiseerd op vrijdagmiddagen en twee thematische Ronde tafel bijeenkomsten naar keuze op woensdagmiddagen. Inschrijven voor meer dan twee Ronde tafel bijeenkomsten is mogelijk.

Forum Governance of Innovation in Banking Part I:
Digitisation – The Digital Bank  
14 September 2018
Forum Governance of Innovation in Banking Part II:
Energy transition – Banking in a Low Carbon Economy
23 November 2018
Themed Focus Round Table Digitisation:
The Digital agenda for the Non-Executive Board 
30 January 2019 
20 March 2019
Themed Focus Round Table Energy transition:
The Energy transition agenda for the Non-Executive Board
13 February 2019
24 April 2019 

Curriculums

Deelnemers Mix en resultaat

Het Curriculum is primair geschikt en toegankelijk voor leden van de RvC van banken.

Door deelname aan het Curriculum Governance of Innovation in Banking kunnen intern toezichthouders relevante innovatiethema's identificeren, evalueren en prioriteren en effectief participeren in een effectieve dialoog aangaan met hun RvC en de RvB over specifieke relevante innovatiethema's.

Bovendien zullen de deelnemers gedurende het Curriculum actief deelnemen aan peer-to-peer interactie en dialoog. Dit stelt hen in staat netwerken van intern toezichthouders in de Nederlandse financiële sector te vormen en versterken.

Hemingway

creating tomorrow's governance