Annual Forum 2022

Maandag 27 juni 2022

Het Annual Forum is toegankelijk voor onze kennis- ervaringspartners en deelnemers van de
Non Executive Programma's van Hemingway. Deelname is op uitnodiging.  

Annual Forum maandag 27 juni 2022
van 15 tot 21 uur in Museum de Hermitage

Duurzame ontwikkelingsdoelen; van droom naar werkelijkheid? 
Wat mogen we hierin verwachten van de toezichthouders? 

Met het Forum beogen wij onder andere dat deelnemers inspiratie op doen over wat zij als toezichthouder en bestuurder kunnen bijdragen aan het thema klimaatsverandering. Uit internationaal onderzoek blijkt dat toezichthouders onvoldoende weten over en aangesloten zijn op de gevolgen van) klimaatsverandering. Relevanter kan ons thema van het Forum dus niet zijn.

Aan de orde komen de sense of urgency en de beperkte tijd die we nog hebben, de oproep aan en handvatten voor toezichthouders en bestuurders om zelf stappen te zetten (en zich niet te verschuilen achter 'het systeem, 'de wetgeving etc.), de noodzakelijke organisatie zoals legal en accounting framework en de impact van duurzaamheid op de stabiliteit van het financiële systeem en we eindigen met ons gebrekkige brein.......

Hemingway met haar partners wil met dit Forum bijdragen aan de discussie en handelingsbereidheid in de top van organisaties om meer in mogelijkheden dan in 'beren op de weg' te denken. Niemand weet nog precies hoe het moet, maar laat dat geen belemmering maar juist een uitnodiging zijn om met toezichthouders, bestuurders, stakeholders, DNB, de jongere generatie en wetgevers aan de slag te gaan. 

PROGRAMMA

15:00 - 16:00 uur
Workshops door DLA Piper, Deloitte en Legal People
16.00 - 17.00 uur
Private Viewing tentoonstelling  “Dutch Heritage
17:00 – 17:15 uur
Welkom door Annabelle Birnie, directeur van het Museum Hermitage
17:15 – 17:45 uur
Call to action: Zitten wij er voldoende bovenop? Door Marjan Minnesma, founder of Urgenda
17:45 – 18:15 uur
De uitdaging voor bestuurders met betrekking tot klimaatverandering. Door Jolande Sapmulti-supervisor en Werner Schouten, presentator en voormalig voorzitter Jonge Klimaatbeweging
18:15 – 18:45 uur
Paneldiscussie met de zaal en Marco van der Vegte, partner Deloitte, Willem Evers, DNB head sustainable Finance Office en Marnix Holtzer, partner DLA Piper.
18:45 – 18:50 uur
“Tree surprise” door Bas Fransen, CEO EcoMatcher
18:50 – 19:00 uur
En wat gaat u morgen anders doen? door kennispartner Innovation Booster
19:00 – 21:00 uur
Netwerk diner

Wij zijn veel dank verschuldigd aan Hermitage-sponsor ABN-AMRO die ons de mogelijkheid heeft gegeven om, na twee jaar afwezigheid wegens Covid, het Forum weer op deze bijzondere locatie te kunnen houden. 

Klik hieronder voor de Aftermovie 2019

Hemingway

creating tomorrow's governance