Commissaris opleidingen

Programma overzicht

Hoe ontwikkel ik mij als commissaris?

Als toezichthouder bent u nauw betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie. Houdt deze gelijke trend rekening met uw ontwikkeling?

Diversiteit in de samenstelling van de raden, positief kritische board dynamiek en uw eigen rol daarin zijn belangrijke succesfactoren bij adequaat toezichthouden. De organisatie, bestuurders, aandeelhouders en andere stakeholders stellen hoge eisen aan de toezichthouder. Hoe effectief bent u?

Concept van onze opleidingen

Er is veel gaande op het gebied van opleiding voor commissarissen en toezichthouders. Er is ook veel aanbod. Daarom is het van belang dat u zich goed oriënteert op wat u zoekt. De programma's van Hemingway onderscheiden zich door kleinschaligheid, een actieve dialoog, een mix van kennis, ervaring en peer group learning. Onze stijl is verkennend ondeugend. We benoemen de thema's die er zijn, ook als die wat ongemakkelijk zijn. Uitgangspunt is dat elke deelnemer begrijpt waarom hij of zij aan tafel zit met de overige deelnemers. Maar het werkt ook andersom. Grote diversiteit in achtergrond, maar homogeniteit in professioneel niveau en nooit meer dan 15 deelnemers maakt elke sessie zeer interactief. Dat is de meerwaarde van onze commissarisopleidingen en de reden dat top kennis- en ervaringspartners zich aan onze opleidingen verbinden. Dit concept is ook de reden dat deelname aan onze opleidingen op aanbeveling zijn.

Chamber programma

Ben ik nog voldoende actueel?

Chamber is toegankelijk voor toezichthouders die minimaal 2 commissariaten bekleden en op zoek zijn naar verdieping en dilemma’s bij toezichthouden.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

College programma

'Zint eer ge begint'

College is een commissaris opleiding toegankelijk -by invitation only- voor bestuurders en professionals, die zich willen voorbereiden op een commissariaat.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

De Commissaris van NU - Toezicht voorbij de Codes

Toezicht gaat niet gebukt onder gebrek aan kennis, maar gebrek aan wijsheid.

Een Post Academisch Programma in samenwerking met de VU voor Commissarissen en Toezichthouders die het belang én de complexiteit van hun professie erkennen; die zich realiseren dat zij als individu een cruciale rol spelen in het besluitvormingsproces van meervoudige waardenafweging in de boardroom; die zich willen verdiepen in relevante academische kennis én praktijkvoorbeelden en deze willen vertalen naar de eigen toezichtspraktijk en het handelingsrepertoire. Dit programma bestaat uit 8 volle dagen met veel tijd voor reflectie en persoonlijke ontwikkeling en is dus anders dan onze overige programma's.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Corporate Digital programma

De snelweg voor corporate C-level professionals naar het commissariaat

Speciaal voor professionals met corporate business achtergrond met de ambitie voor een toezichthoudende rol biedt Hemingway dit programma aan.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Counsel programma

'Toezicht juridiceert'

Ons Counsel programma is bedoeld voor senior professionals die als jurist, fiscalist of in compliance bestuurlijke ervaring hebben opgedaan en die zich willen voorbereiden op hun eerste commissariaat. Het programma is op basis van by invitation only. Onze ervaring leert dat mensen met dit profiel vaak uitstekend kunnen functioneren als commissaris

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Diversity Day 2022

Kennismaking met het commissariaat voor (toekomstige) commissarissen met een met een diversiteits achtergrond.

Was de traditionele commissaris 60 jaar of ouder, man en wit, daarna zijn de vrouwen begonnen aan een inhaalslag en nu is de beurt aan mensen met een niet-westerse migratieachtergond. Die zijn nu weliswaar enigszins vertegenwoordigd in de non-profit, maar vrijwel niet in de profit sector. Daarnaast ziet men ook steeds meer in dat naast juristen en financiële experts, ook mensen met een achtergrond in IT, duurzaamheid en human capital een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan professioneel toezicht. Daarom organiseren wij op 31 maart 2022 Diversity day.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

 

 

Hemingway

creating tomorrow's governance