Commissaris opleidingen

Programma overzicht

Hoe ontwikkel ik mij als commissaris?

Als toezichthouder bent u nauw betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie. Houdt deze gelijke trend rekening met uw ontwikkeling?

Diversiteit in de samenstelling van de raden, positief kritische board dynamiek en uw eigen rol daarin zijn belangrijke succesfactoren bij adequaat toezichthouden. De organisatie, bestuurders, aandeelhouders en andere stakeholders stellen hoge eisen aan de toezichthouder. Hoe effectief bent u?

Concept van onze opleidingen

Er is veel gaande op het gebied van opleiding voor commissarissen en toezichthouders. Er is ook veel aanbod. Daarom is het van belang dat u zich goed oriënteert op wat u zoekt. De programma's van Hemingway onderscheiden zich door kleinschaligheid, een actieve dialoog, een mix van kennis, ervaring en peer group learning. Onze stijl is verkennend ondeugend. We benoemen de thema's die er zijn, ook als die wat ongemakkelijk zijn. Uitgangspunt is dat elke deelnemer begrijpt waarom hij of zij aan tafel zit met de overige deelnemers. Maar het werkt ook andersom. Grote diversiteit in achtergrond, maar homogeniteit in professioneel niveau en nooit meer dan 15 deelnemers maakt elke sessie zeer interactief. Dat is de meerwaarde van onze commissarisopleidingen en de reden dat top kennis- en ervaringspartners zich aan onze opleidingen verbinden. Dit concept is ook de reden dat deelname aan onze opleidingen op aanbeveling zijn.

Hemingway Connect

Multicultureel toezicht en Diversity Award 2022 op vrijdagmiddag 25 november

Waarom is het lastig om toezichthouders en commissarissen met een multi-culturele achtergrond te benoemen? Met name in de profit sector zien wij nauwelijks commissarissen met een multiculturele achtergrond. Daar gaan we wat aan doen op 25 november. Tijdens de HemingwayConnect middag zal ook de uitslag bekend gemaakt worden van de Diversity Award 2022, dit keer in het kader van Multiculturele diversiteit.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Chamber programma

Ben ik nog voldoende actueel? Hoe blijf ik scherp als toezichthouder?

Chamber is toegankelijk voor toezichthouders die minimaal 2 commissariaten bekleden en op zoek zijn naar verdieping en dilemma’s bij toezichthouden.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

De Commissaris van NU

Toezicht gaat niet gebukt onder gebrek aan kennis, maar gebrek aan wijsheid.

Een postacademisch programma in samenwerking met de VU|Zijlstra Center voor Commissarissen en Toezichthouders die het belang én de complexiteit van hun professie erkennen. Via info@hemingway-pg.nl kunt u de digitale brochure aanvragen.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

College programma

Zint voor ge begint

Het programma richt zich op professionals die zich breed willen voorbereiden op een toezichthoudende functie. Het geeft inzicht in wat toezichthouden in deze tijd met zich mee brengt en helpt de deelnemers beter zicht te krijgen wat voor soort commissariaat het beste aansluit op de kennis, ervaring en persoon.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Counsel programma

'Toezicht juridiceert'

Ons Counsel programma is bedoeld voor senior professionals die als jurist, fiscalist of in compliance bestuurlijke ervaring hebben opgedaan en die zich willen voorbereiden op hun eerste commissariaat. Het programma is op basis van by invitation only. Onze ervaring leert dat mensen met dit profiel vaak uitstekend kunnen functioneren als commissaris.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

University Day - voor toezichthouders bij Universiteiten

Toezichthouderschap en lange termijn waardecreatie in de academische wereld.

Centraal staat bij de dialoog tussen deelnemers en sprekers de rol van de toezichthouder bij de lange-termijn waardecreatie voor het wetenschappelijk onderwijs & onderzoek. Met Pieter Duisenberg, Rachelle van der Linden en Zeger van der Wal gaan we in op de kansen en belemmeringen van strategische vernieuwing en leiderschap.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 226 1218
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

 

 

Hemingway

creating tomorrow's governance