Forums

Governance of Innovation

De (Non)-Executive Forum Series Governance of Innovation 

De (Non)-Executive Forum Series Governance of Innovation biedt toezichthouders en bestuurders relevante kennis en expertise over toezichthouden op en besturen van innovatie. In een Forum geven experts aan de hand van praktijk cases inzicht in de impact van innovatie en technologische vernieuwing. De Forum Series Governance of Innovation wordt sinds 2016 georganiseerd door Hemingway in samenwerking met haar strategische partners. Inmiddels zijn meer dan 600 commissarissen deelnemer geweest in de Forum Series Governance of Innovation. Een impressie van voorgaande Forum bijeenkomsten treft u aan in de databank van de sectie Actueel/Take aways Forum op onze website.

Innovatie in toezicht en toezicht op innovatie

Lange termijn strategische waardecreatie, innovatievermogen en technologische vernieuwing zijn inmiddels toekomstbepalende terreinen voor organisaties. De Forums hebben als doelstelling om dit innovatievermogen te verankeren op de strategische agenda van de professionele toezichthouder. 

De Forum Series bestaat uit vrijdagmiddag bijeenkomsten, waarin bestuurders van gevestigde ondernemingen in dialoog gaan met intern toezichthouders en innovatieve nieuwkomers. Ieder Forum biedt inzicht, kennis en competenties op het gebied van innovatie, geeft zicht op de impact van technologieën en wat dit betekent voor de rol als toezichthouder. Een versterking van de (nieuwe) rol van toezicht op innovatievermogen én op kansen en risico’s die technologische innovaties bieden. Naast de introductie Forums Insights of Innovation zijn er verdiepende Forums met een sectorale invulling. 

 

Kosten per Forum bijeenkomst bedragen €750,- exclusief BTW (per deelnemer). Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Hemingway adviseert te starten met de introductiebijeenkomst Insights in Innovation en deze naar eigen inzicht en interesse aan te vullen met een of meerdere sectorale en/of verdiepende bijeenkomst(en). 

Voor deelnemers aan de Hemingway Programma's is deelname aan 2 Forum sessies en 1 Themed Round Table onderdeel van het Hemingway Programma. 

Voor alumni en relaties van Hemingway Professional Governance geldt een kortingstarief van 50% voor deelname aan een Governance of Innovation Forum of Themed Round Table bijeenkomst. Inschrijving met gebruik van een gastcode.

Annual Forum Hermitage 17-06-2019

The treasury of understanding Different Cultures - Different Ethics - Different Governance

As part of the Forum Series Governance of Innovation Hemingway will organise - after last year's Annual Forum attended by almost 300 non executives - the 2nd National Forum Governance of Innovation. We are much obliged to Museum the Hermitage who has granted us this opportunity. Exclusive part of the programme is a private viewing of the exhibition The Treasury! Masterpieces of the Hermitage.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 79 81 365
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Forum Insights in Innovation
- Circular Economy | 20-09-2019

Industriële revoluties leiden tot een 'shake out' voor ondernemingen die zichzelf niet opnieuw kunnen uitvinden.

En dit is niet alleen waar voor digitaal herontwerpen, maar evenzeer voor CO2 neutraal en circulair economisch herontwerpen. Het forum Insights in Innovation - Circulaire economie gaat specifiek over de uitdagingen van de toezichthouder en bestuurder in een context van klimaat verandering, waarin CO2 neutraal opereren en circulair conform de norm zijn en niet de uitzondering.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 79 81 365
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Forum insights 3 - Ethiek & Technologie | 04-10-2019

"De ethische basis voor verantwoorde innovatie"

In het Forum Inisights in innovation - Ethiek & Innovatie, staat de dialoog over toezicht op ethiek en innovatie centraal. Met als centraal thema: "De ethische basis voor verantwoorde innovatie".

Informatie

Jorinde Nuninga
020 79 81 365
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Forum Innovation in Education | 08-11-2019

Bestaat er binnen de onderwijssector, net zoals in de bankensector, ook een 'FinTech' van onderwijs ?

In het onderwijs is veel gaande. Maatschappelijke, politieke en technologische ontwikkelingen en innovatie gaan hand in hand en zorgen voor veel onrust en ook wel 'richtingloosheid'. Daarom organiseren wij één keer per jaar het Forum EduTech voor (toekomstige) toezichthouders in het onderwijs die geïnteresseerd zijn in nieuwe inzichten en daarover met elkaar in debat gaan.Dit jaar spitsen wij de forum dialoog toe op technologische innovatie in het onderwijs en disruptie binnen de sector: Bestaat er binnen de onderwijssector, net zoals in de bankensector, ook een 'FinTech' - achtige ontwikkeling met duurzame impact, i.e. EduTech van onderwijs ?

Informatie

Jorinde Nuninga
020 79 81 365
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Forum Innovation in Industry | 22-11-2019

Bedrijven in de Nederlandse maakindustrie vormen de ruggengraat van de BV Nederland en ze behoren vaak tot de innovatieve wereldtop in hun segment. Dus welke rol van betekenis speelt de toezichthouder om ze daar te houden ?

De maak- en procesindustrie is een belangrijke sector en bron van economisch welvaart en innovatie, die door haar beperkte zichtbaarheid vaak onderschat wordt. De sector verdient het ook om op governance terrein ondersteund te worden met als resultaat een versterking van de (nieuwe) rol van toezicht op innovatievermogen én op kansen en risico’s die technologische innovaties bieden.

Informatie

Jorinde Nuninga
020 79 81 365
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Forum Innovation in Finance| 29-11-19

De bermuda driehoek in Financial Innovation: succesvol manoeuvreren langs de assen van digitalisering, klimaatverandering en circulaire economie.

Het forum Finance gaat specifiek over de uitdagingen van de toezichthouder en bestuurder in de context van financiele dienstverlening. Wat zijn toekomstbepalende trends en innovaties in het bankwezen en de financiële dienstverlening? En welk effect hebben die op uw rol als toezichthouder?

Informatie

Jorinde Nuninga
020 79 81 365
info@hemingway-pg.nl

Lees meer

Hemingway

creating tomorrow's governance