360 feedback module

Speciaal ontwikkeld voor toezichthouders

De stoel van de bestuurder lijkt bijna een bank waar we allemaal aanschuiven

De rol van de toezichthouder is fundamenteel een andere dan die van een executive, maar de panelen zijn aan het verschuiven. De samenwerking tussen Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen wordt steeds intensiever en er lijkt bijna in de praktijk een One and a half Tier Board samenwerking te ontstaan. Een goed voorbeeld daarvan is de bespreking van de strategieontwikkeling en lange termijn waardecreatie zoals in de Nieuwe Governance verwoord.

Deze ontwikkeling is begrijpelijk, maar het belang van rolverdeling en rolzuiverheid wordt juist hierdoor belangrijker vanuit het adagium van zorgvuldig bestuur. We zeggen wel dat we niet op de stoel van de bestuurder moeten gaan zitten, maar de stoel van de bestuurder lijkt bijna een bank geworden waar we met elkaar aanschuiven.

De module is opgebouwd met competenties voor toezicht

De Non-Executive-360graden feedback module draagt bij aan het scherp zicht krijgen op de eigen rol als toezichthouder. Door het gestructureerd verzamelen en verwerken van feedback over gedrag vanuit verschillende feedbackgevers, verwerkt in een rapport en ondersteund door een persoonlijk gesprek met de 360Careers expert, krijgt u zicht op uw functioneren als toezichthouder en mogelijkheden tot ontwikkeling. Ook de discrepantie tussen eigen perceptie en die van de feedbackgevers geven een nuttig inzicht en handvatten.

Deelnemers - ook zij die vanuit een andere rol ervaring hebben met 360graden feedback - waren verrast over de uitkomsten en het rendement voor hun toezichthoudende kwaliteiten.

Aan de slag

De verworven inzichten kunt u actief toetsen tijdens de commissaris-programma’s van Hemingway. De modules zijn ook in te passen in onze board evaluaties of los af te nemen.

360Careers

360Careers is een organisatie van experts die (toekomstige) leiders in deze tijd van snelle ontwikkelingen en hoge verwachtingen naar de top van hun professionele leven begeleidt. De 360graden feedback-methode is een van hun specialisaties.

Hemingway

creating tomorrow's governance