Programma

Forum insights in Innovation - Ethics & Innovation | 04-10-2019

"De ethische basis voor verantwoorde innovatie"

In het Forum Inisights in innovation - Ethiek & Innovatie, staat de dialoog over toezicht op ethiek en innovatie centraal. Met als centraal thema: "De ethische basis voor verantwoorde innovatie".

Belangrijke ontwikkelingen op het gebied van innovatie innovatie, zoals digitalisering, circulaire economie en klimaatverandering hebben niet alleen invloed op de strategische dialoog in de boardroom, maar evenzeer op de meervoudige ethische waarden afweging in de boardroom.

In het Forum Insights in Innovation - Ethics & Technology wordt dieper ingegaan op het spanningsveld tussen innovatie en ethiek. Aan de orde komen de fundamenten van ethiek en innovatie (e.g. privacy, grenzen van innovatie, Governance uitdagingen voor ethisch verantwoorde innovatie), trends en ontwikkelingen en de 'Boardroom Dynamics' die een rol spelen bij 'ethisch toezichthouden op innovatie'. Aan de hand van praktijkcases het samenspel van ethiek en innovatie in relatie tot toezicht op innovatie worden uiteengezet.

Alle sessies worden vormgegeven door innovatie experts in dialoog met een toezichthouder met ervaring op deze terreinen. Bovendien worden Forums gemodereerd door de partnership van Hemingway Professional Governance. Aan de hand van een aantal bestuurlijke dilemma’s gaan de deelnemers met de sprekers en met elkaar in dialoog.

Het Forum opent om 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur meet & greet en lunch. Het forum eindigt om 17.30 uur, gevolgd door network drinks. De sluiting is om 18.30. Het forum vindt plaats op een locatie in de randstad, te Amsterdam of Utrecht.

Forum Insights in Innovation - Ethics & Innovation

Aankomende sessies

Meet & Greet & Lunch

04-10-2019 12:00 - 13:00 Oracle Nederland

Welkom & aanleiding

04-10-2019 13:00 - 13:15 Oracle Nederland

Kennispartner: Francoise Dorsman   |   Ervaringspartner: Frederieke Leeflang

Welkom & aanleiding door dagvoorzitter Francoise Dorsman, Partner Hemingway Professional Governance. Introductie van Frederieke Leeflang, meervoudig commissaris o.m. ABNAMRO, reflecterend op de Forum dialoog vanuit perspectief van de Commissaris.

Key Note - Call to Action

04-10-2019 13:15 - 13:45 Oracle Nederland

Kennispartner: Joost Röselaers   |   Ervaringspartner: Frederieke Leeflang

Ethische dilemma’s in de Boardroom door Joost Röselaers, theoloog, schrijver en predikant. Over ethische dilemma’s die maatschappelijke kernontwikkelingen, zoals digitalisering en klimaatverandering, oproepen in de Boardroom en de uitdagingen voor toezicht.

Fundamentals of Innovation

04-10-2019 13:45 - 14:30 Oracle Nederland

Kennispartner: Arash Aazami   |   Ervaringspartner: Frederieke Leeflang

Fundamenten van ethiek en innovatie door Arash Aasami, Founder at Kamangir & the Internet of  Energy Initiative (IoE). Over principes, dilemma’s van innovatie en ethiek op maatschappelijk, sector- en organisatieniveau.

Mini Break

04-10-2019 14:30 - 15:00 Oracle Nederland

Schending van integriteit

04-10-2019 15:00 - 16:00 Oracle Nederland

Kennispartner: Robert Hein Broekhuijsen   |   Ervaringspartner: Frederieke Leeflang

Cases Schending van integriteit door Robert-Hein Broekhuijsen, Partner IVY Advocaten en meervoudig commissaris. Een aantal voorbeeldcases over schending van integriteit binnen een innovatie context.

case 2 Ethics & Innovation

04-10-2019 16:00 - 17:00 Oracle Nederland

Kennispartner: Albert Spijkman   |   Ervaringspartner: Frederieke Leeflang

Case Centraal Beheer: ethiek en innovatie in de financiële dienstverlening door Albert Spijkman, Divisievoorzitter Centraal Beheer. Over de paradox en realiteit van digitalisering, waarde creatie, innovatie en ethiek in de financiële wereld.

Wrap-up Insights

04-10-2019 17:00 - 17:30 Oracle Nederland

Kennispartner: Stephan Lems   |   Ervaringspartner: Frederieke Leeflang

Wrap-up Insights, door Stephan Lems, Partner Innovation Booster en Maarten den Ottolander, Managing Partner Hemingway Professional Governance.

Hemingway

creating tomorrow's governance