Programma

Forum Insights in Innovation - Ethics & Innovation | 23 september 2022

"De ethische basis voor verantwoorde innovatie"

In het Forum Inisights in innovation - Ethiek & Innovatie, staat de dialoog over toezicht op ethiek en innovatie centraal. Met als centraal thema: "De ethische basis voor verantwoorde innovatie".

Belangrijke ontwikkelingen op het gebied van innovatie, zoals digitalisering en circulaire economie hebben niet alleen invloed op de strategische dialoog in de boardroom, maar evenzeer op de meervoudige ethische waarden afweging in de boardroom.

In het Forum Insights in Innovation - Ethics & Innovation wordt dieper ingegaan op het spanningsveld tussen innovatie en ethiek. Aan de orde komen de fundamenten van ethiek en innovatie (e.g. privacy, grenzen van innovatie, Governance uitdagingen voor ethisch verantwoorde innovatie), trends en ontwikkelingen en de 'Boardroom Dynamics' die een rol spelen bij 'ethisch toezichthouden op innovatie'. Aan de hand van praktijkcases het samenspel van ethiek en innovatie in relatie tot toezicht op innovatie worden uiteengezet.

Alle sessies worden vormgegeven door innovatie experts in dialoog met een toezichthouder met ervaring op deze terreinen. Bovendien worden Forums gemodereerd door de partnership van Hemingway Professional Governance. Aan de hand van een aantal bestuurlijke dilemma’s gaan de deelnemers met de sprekers en met elkaar in dialoog.

Het Forum opent om 13.00 uur. Vanaf 12.30 uur meet & greet en lunch. Het forum eindigt om 17.30 uur, gevolgd door network drinks. Sluiting om 18.30. Het forum vindt plaats op locatie in de regio Amsterdam.

Forum Insights in Innovation - Ethics & Innovation | 23 september 2022

Aankomende sessies

Forum Insights Ethics & Technology | Praktische informatie Forum

23-09-2022 14:30 - 14:35 Hemingway Non-Executive People

Hemingway

creating tomorrow's governance