Forums

Governance of Innovation

De (Non)-Executive Forum Series Governance of Innovation 

De (Non)-Executive Forum Series Governance of Innovation biedt toezichthouders en bestuurders relevante kennis en expertise over toezichthouden op en besturen van innovatie. In een Forum geven experts aan de hand van praktijk cases inzicht in de impact van innovatie en technologische vernieuwing.

De Forum Series Governance of Innovation wordt sinds 2016 georganiseerd en is het resultaat van samenwerking van Hemingway Professional Governance met, onder meer, de Nederlandse Vereniging van Banken en PwC, VVAA, Oracle, Innovation Booster, Universiteit van Amsterdam Business School, Climate-KIC Benelux, Oracle, aangevuld per Forum met andere ter zake kundige organisaties.

Innovatie in toezicht en toezicht op innovatie

Lange termijn strategische waardecreatie, innovatievermogen en technologische vernieuwing zijn inmiddels toekomstbepalende terreinen voor organisaties. De Forums hebben als doelstelling om dit innovatievermogen te verankeren op de strategische agenda van de professionele toezichthouder. 

De Forum Series bestaat uit vrijdagmiddag bijeenkomsten, waarin bestuurders van gevestigde ondernemingen in dialoog gaan met intern toezichthouders en innovatieve nieuwkomers. Ieder Forum biedt inzicht, kennis en competenties op het gebied van innovatie, geeft zicht op de impact van technologieën en wat dit betekent voor de rol als toezichthouder. Een versterking van de (nieuwe) rol van toezicht op innovatievermogen én op kansen en risico’s die technologische innovaties bieden.

Forum Series 2018/2019

De Forum Series bestaat uit een introducerende bijeenkomst Insights in Innovation, waarin de dialoog over innovatie en technologie zijn aanvang neemt. Deze Forum bijeenkomst kan naar eigen inzicht worden aangevuld met een of meerdere verdiepende Forums, die een thematische/sectorale invulling hebben. 

* Onderdeel van het Curriculum Innovation in Banking. Dit curriculum is speciaal ontwikkeld en toegankelijk voor commissarissen uit de banken sector. Het Curriculum is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken. Naast Forum sessies bestaat het Curriculum ook uit verdiepende  Themed Focus Round Table  bijeenkomsten. 

Sprekers en agenda: Lees hier meer over in het forum overzicht.

Onze Forums worden beoordeeld door deelnemers met een 4.6 op een schaal van 5.0.

Voor wie zijn de Forums?

De Forums zijn bedoeld voor commissarissen, toezichthouders en Corporate level professionals, die nieuwsgierig zijn naar nieuwe ontwikkelingen en daarover in gesprek willen. 

Inschrijven en kosten

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Hemingway adviseert te starten met de introductiebijeenkomst Insights in Innovation en deze naar eigen inzicht en interesse aan te vullen met een of meerdere verdiepende bijeenkomst(en). Deelname kost € 750,- per Forum bijeenkomst (per deelnemer).

Voor deelnemers aan de Hemingway Programma's is deelname aan 2 Forum sessies onderdeel van het Hemingway Programma.

Voor alumni en relaties van Hemingway geldt een kortingstarief van 50% voor deelname aan een Governance of Innovation Forum bijeenkomst, exclusief Forums uit de Partner Curriculum's. Inschrijving met gebruik van een gastcode.

Hemingway

creating tomorrow's governance

X