Forums

Governance of Innovation

De (Non)-Executive Forum Series Governance of Innovation biedt toezichthouders en bestuurders relevante kennis en expertise over toezichthouden op en besturen van innovatie. In een Forum geven experts aan de hand van praktijk cases inzicht in de impact van innovatie en technologische vernieuwing.

De Forum Series Governance of Innovation is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Hemingway Professional Governance, Climate-KIC Benelux, de Nederlandse Vereniging van Banken en PwC.

Innovatie in toezicht en toezicht op innovatie

Lange termijn strategische waardecreatie, innovatievermogen en technologische vernieuwing zijn inmiddels toekomstbepalende terreinen voor organisaties. De Forums hebben als doelstelling om dit innovatievermogen te verankeren op de strategische agenda van de professionele toezichthouder. 

De Forum Series bestaat uit zeven bijeenkomsten, waarin bestuurders van gevestigde ondernemingen in dialoog gaan met innovatieve nieuwkomers. Ieder Forum biedt inzicht, kennis en competenties op het gebied van innovatie, geeft zicht op de impact van technologieën en wat dit betekent voor de rol als toezichthouder. Een versterking van de (nieuwe) rol van toezicht op innovatievermogen én op kansen en risico’s die technologische innovaties bieden.

De Forum Series bestaat uit een introducerende bijeenkomst Insights in Innovation (20 april of 7 september), waarin de dialoog over innovatie en technologie zijn aanvang neemt. Deze Forum bijeenkomst kan naar eigen inzicht worden aangevuld met een of meerdere verdiepende Forums, die een thematische/sectorale invulling hebben.  

Insights in Innovation    20 april 2017 & 7 september 2017
Climate & Sustainability   18 mei 2017
Innovation in Banking   15 juni 2017
Industry 4.0   12 oktober 2017
e-Health & Life Sciences   2 november 2017
Education   30 november 2017
     

Lees hier meer over de verschillende Forums

Sprekers

Sprekers zijn onder meer Klaas Knot (De Nederlandsche Bank), Ed Nijpels (Borgingscommissie Nationaal Energieakkoord), Frans Nauta (Berkeley HAAS School of Business & Climate-KIC), Jonas van Stekelenburg (Cargo Schiphol), Ad van Wijk (TU Delft en voormalig Econcern), Marco Waas (AkzoNobel), Rob van Leen (DSM), Floris Mreijen (NVB), Eugénie Krijnsen (PwC), Frans van der Horst (ABN AMRO Group), Marcel Wubbolts (Corbion) en Aleid Wolfsen (Autoriteit Persoonsgegevens).

Voor wie?

De Forums zijn bedoeld voor commissarissen, toezichthouders en Corporate level professionals.

Inschrijven en kosten

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Hemingway adviseert te starten met de introductiebijeenkomst Insights in Innovation en deze naar eigen inzicht en interesse aan te vullen met een of meerdere verdiepende bijeenkomst(en). Deelname kost €450,- per Forum bijeenkomst (per deelnemer).

RvB/RvT Passe-partout met korting vanaf 5 Forum bijeenkomsten

Deelnemen met de voltallige Raad (RvC, RvB) kan eenvoudig en met korting door gebruik te maken van een passe-partout. Dit biedt u de mogelijkheid om als Raad gezamenlijk deel te nemen aan een of meerdere Forum bijeenkomst(en), of kan gebruikt worden door een commissaris of bestuurder voor deelname aan meerdere Forums. De aankoop van een passe-partout kan vanaf 5 Forum bijeenkomsten en levert gegarandeerde plaatsen bij de Forums van uw keuze in 2017 met een kortingstarief van 12,5%. De voucher is geldig tot 31 januari 2018. Een passe-partout is verkrijgbaar via forums@hemingway-pg.nl