Persoonlijke ontwikkeling van de toezichthouder - 360 feedback module

Kent U zelve ook in de rol van toezichthouder

Uw persoonlijkheid, gedrag en rol als toezichthouder 

Iedere toezichthouder kent een eigen stijl wat betreft persoonlijkheid, gedrag en rolvoorkeuren. De rol van toezichthouder vraagt andere kwaliteiten dan die een bestuurder doen excelleren. Met deze module leert u zichzelf (nog) beter kennen in relatie tot die rol en daarmee uw gedragsrepertoire als toezichthouder effectiever in te zetten. De relevantie van een verdiepend en realistisch zelfbeeld is onbetwistbaar, mede gelet op de aangescherpte eisen zoals verwoord in de Nieuwe Governance Code. Naast impactvolle en wereldwijde thema’s als klimaatverandering, duurzaamheid, de corona-crisis en technologie wordt het belang van zelfinzicht steeds groter.

Wilt u meer zicht op uw zowel uw talenten en mogelijke aandachtspunten als toezichthouder? Dan is deze Non-Executive-360 module iets voor u! 

Inhoud van de module 

Deze op ontwikkeling gerichte module bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een online (gevalideerde)vragenlijst die relevante competenties in kaart brengt. U krijgt meer zicht op competenties als visie-ontwikkeling, stimuleren en motiveren, organisatiesensitiviteit en overtuigen.
  • 360 graden feedback. U haalt feedback op bij stakeholders met wie u veel heeft samengewerkt. Zij geven hun waardevolle terugkoppeling die u vervolgens kunt toetsen aan uw zelfbeeld.
  • Een reflectiegesprek van twee uur met één van de experts van 360Careers 

Module 

Een organisatie voor leiderschaps- een loopbaanoptimalisatie, bestaat uit een team van ervaren consultants en gecertificeerde coaches die veel ervaring hebben met de begeleiding van (aspirant) bestuurders en toezichthouders. 360Careers is gevestigd te Amsterdam 360Careers .

Combinatie

Wilt u uw ontwikkeling nog meer versnellen? Denk dan ook eens aan een combinaties van deze module met:

Hemingway

creating tomorrow's governance