Kick-off Forum Insights in Innovation

Forum Insights in Innovation

Bekijk meer foto's

Commissaris Innovatie Gevraagd

21 april 2017

Op 20 april 2017 heeft de kick-off sessie van de Hemingway Forum Series Governance of Innovation plaatsgevonden bij B. Amsterdam. Hemingway Professional Governance organiseert deze Forum Series in samenwerking met de NVB, Climate-KIC en PWC.

In de spirit van het thema heeft Melissa Marijnen een innovatief en alternatief verslag van de bijeenkomst gemaakt. Melissa is Founder van Professional Rebel en plaatst het thema toezicht op innovatie in een ‘startup context’. Veel leesplezier en inzichten toegewenst!

Blog

Een forum is geslaagd, wanneer alle deelnemers sprekers zijn geworden. Precies het geval tijdens Hemingway’s eerste Forum of Innovation 20 april j.l.. Ruim veertig commissarissen en bestuurders gingen in dialoog over zowel ‘Toezichthouden op innovatie’ als ‘Innovatie in toezicht’.

De introducties vooraf aan 5 rondes van discussie, werden verzorgd door Frans Nauta (Berkeley Haas & Climate-KIC), Rob van Leen (DSM), Marco Waas (AkzoNobel), Jonas van Stekelenburg (Schiphol Cargo), Elfrieke van Galen (The Rock Group), Frans van der Horst (ABN AMRO), Theo Huibers (Thaesis) en Evert Greup (The Ocean Clean-up). Veel inspiratie, dialoog en ook nieuwe inzichten op het thema Governance of Innovation zijn de revue gepasseerd. Graag delen wij met u hier de tien belangrijkste inzichten van deze dag voor u als commissaris/toezichthouder:

  1. Incrementele innovatie is het pareltje onder de type innovatie. Stuur bij incrementele innovatie bij uitstek aan op output.
  2. Elk bedrijf heeft een ruime gereedschapskist aan innovatie tools nodig. Van corporate venturing, tot losstaande innovatie lab, tot incrementele innovatie. Maak als RvC van de gereedschapskist een agenda-punt.
  3. Innovatie is een redelijk gestructureerd management-proces. Er wordt risico genomen, maar dat zijn overwogen risico’s op een gestructureerde manier. Toch is innovatie nog maar weinig een punt op de agenda van de RvC.
  4. De schade van traagheid wordt zelden geproblematiseerd. Neem Jeff Bezos zijn Day 1 Mindset als voorbeeld voor hoe je snel beslissingen kan nemen “ disagree & commit”.
  5. Commissarissen zijn veelal brave mensen. Toch is het goed voor de toezichthouder om vervelende vragen te durven stellen en over een ruime ‘innovatie vocabulaire’ beschikken.
  6. Het kan wel drie hele vervelende vergaderingen duren, voordat je met elkaar over een een gemeenschappelijke taal over innovatie beschikt. Ga deze vervelende vergaderingen juist niet uit de weg.
  7. Het is onmogelijk om alle kennis op het gebied van innovatie in huis te hebben. Werk samen met anderen, zoals kennisinstellingen en startups.
  8. Red box of horizon 3 projecten zijn mogelijk wanneer het bedrijf levert wat het behoort te leveren. “Je moet leveren anders verlies je het privilege om het bedrijf op jouw manier te runnen.” Fijke Sijbesma (DSM in FD 3 maart 2017).
  9. Investeer in startups, ook als dit soms in concurrentie is met interne projecten. Door ervaring in corporate venturing, leer je als bedrijf nog beter inschatten wat de risico’s van jouw eigen projecten zijn.
  10. De CEO van het bedrijf wil drie dingen van u als commissaris “Know me, empower me & wow me.” Ondanks deze zin, blijft het de uitdaging om niet voorop te lopen, want dat moet de CEO zelf doen.

Als slot nog een tip van yours truly. Investeerders in de startup wereld zijn interessante bronnen om van te leren als het gaat om omgaan met risicovolle innovatie projecten. Bijvoorbeeld het volgende ezelsbruggetje: Elk goed functionerend startup team bestaat op z’n minst uit een hipster, een hacker en een hustler. Want, zo beredeneert de investeerder, je hebt iemand nodig die weet wat hip is oftewel wat de klant wil, iemand die heel veel verstand heeft van technologie, en iemand die voor business deals kan zorgen.

Dus stel u ziet de vacature “Toezichthouder innovatie gezocht”, een vacature die volgens de Forum-deelnemers in toenemende mate zal verschijnen, dan roep ik u vooral op om voor uzelf te bepalen wat voor een commissaris u bent. Bent u een hipster commissaris, die toezicht houdt op output en de relevantie van diensten of producten voor klanten? Of heeft u meerdere PhD’s op zak, waardoor u als hacker de nodige zware inhoudelijke kennis kan leveren? Of weet u het bedrijf qua business deals uit te dagen en helpt u hen met de inzet van uw ruime business netwerk? Door uzelf te profileren op één van deze krachten, zult u aantonen wat uw toegevoegde waarde zal zijn. Of in ieder geval als ‘innovatief’ worden gezien.

Melissa Marijnen – Professional Rebel

Logo Professional Rebel

Hemingway

creating tomorrow's governance