Take aways Annual Forum Governance of Innovation Hermitage

Commissaris netwerk event Hemingway

Leiderschap op de digitale darwinistische curve wordt beloond:

Even if you are on the right digital innovation curve, you will get run over if you just sit there !”

Meer dan 240 commissarissen en bestuurders spraken in Museum de Hermitage op 18 juni 2018 over de impact van artificial intelligence en cybersecurity met onder meer Chetun Dube, CEO IPsoft en Koen Gijsbers, voormalig Generaal bij de NATO verantwoordelijk voor cybersecurity.

Arian Buurman, professioneel commissaris en Jaap Uijlenbroek, Directeur Generaal van de belastingdienst spraken vanuit hun achtergrond met Chetun Dube over de verantwoordelijkheid van de commissaris bij en de impact en mogelijkheden van artificial intelligence binnen organisaties in het publieke en private domein.

Koen Gijsbers wierp het licht op de enorme kostenposten die gepaard gaan met het herstel na een ‘cyberhack’. Frans Overkleeft, partner bij NautaDutilh en Rogier Besemer van DNB reflecteerden op en debateerden met Koen Gijsbers over de governance aspecten van cybersecurity en de mogelijkheden om je tegen hacking te bewaken en beschermen. Dit kwam in het kort neer op: Heel veel ervaring opdoen met hoe te acteren als organisatie op een cyberaanval door ‘Real Life Hacks’ te organiseren. Bovendien, als top, inclusief de leden van de RvC !,  te alle tijde het goede voorbeeld geven als het gaat om cybersecure gedrag als organisatie.  

Emma Willekes, partner bij Innovation Booster gaf commentaar op beide discussies vanuit de next generation en Jaap Koelewijn rondde de discussie af door ook de financieel economische invalshoek te belichten. Een van de meest essentiële en gedeelde inzichten van de dag was toch wel:

 “The risk of being to early is smaller than the risk of being to late.”

Wij danken nogmaals onze kennispartners ABN-AMRO, Oracle, FranklinCovey, Linderhaeghe, NautaDutilh, InnovationBooster en de Nederlandse Vereniging van Banken voor het mede mogelijk maken van dit event.

Klik hier voor een korte visuele impressie van de middag en de presentaties.

 

Hemingway

creating tomorrow's governance