Take-Aways Forum Climate & Sustainability

Foto Forum Climate Sustainability

Bekijk meer foto's 

5 Take-Away’s voor toezichthouders

19 mei 2017

Tijdens de Forum Series Governance of Innovation – Climate & Sustainability, sluit Melissa Marijnen op haar rebelse wijze af. Door de belangrijkste lessen te delen, die zij tijdens elk forum van zowel de sprekers als de deelnemers heeft geleerd.

Op donderdag 18 mei vond de Forum Governance of Innovation -  Climate & Sustainability plaats. De urgentie voor verandering vanuit zowel het bedrijfsleven als de overheid werden wederom onderstreept door Ed Nijpels (voorzitter Borgingscommissie Energieakkoord) en Wouter van Dieren (Springtij). Kirsten Dunlop (CEO Climate-KIC) deelde haar Strategic framework voor bestuurders en intern toezichthouders. Cases kwamen o.a. van Pallas Agterberg (Alliander), Vareska van de Vrande (Erasmus RSM) in dialoog met Hans Dröge (Advisor FoodNexus, Chairman GrowCampus). En Ad van Wijk, hoogleraar TU Delft en voormalig CEO Econcern in dialoog met en Gerlach Cerfontaine (meervoudig commissaris).

Hoewel het Forum vaak genoeg de inhoud indook, popten er regelmatig praktische handvatten voor toezichthouders op. Hieronder vindt u Melissa’s interpretatie van de 5 belangrijkste take-away’s van deze sessie.

1. Kies NIET voor “Putin Gas”

Ga voor de keuze die direct innovatie stimuleert en duurzaamheid najaagt.

Image Putin Gas

2. Discussieer over assumpties

En wees degene die niet bang is om belemmerende assumpties zowel bloot te leggen als bespreekbaar te maken.

Cartoon Elephant in the room

3. Gebruik interne en externe startups

Niet alleen voor hun innovatie-kracht, maar vooral om uw mindset betreft mogelijkheden te stretchen.

Tip: startup conferenties zoals The Next Web.

Foto The Next Web

4. Go “Label A” or go home!

Dek uw risico’s af, door direct voor het meest duurzame te gaan. Voordat de werkelijkheid u te snel inhaalt, en u wederom moet investeren.

Cartoon Go label A

5. Wees de Arnold Schwarzenegger van uw Raad

Oftewel, wees degene die het tij deed keren, en voor daadwerkelijke verandering zorgde. 

Foto Governor Schwarzenegger

Over Melissa Marijnen: oprichter van Professional Rebel, onconventioneel trainingsbureau met de missie om medewerkers en managers a.d.h.v. trainingsprogramma’s uit te dagen de status quo van hun organisatie te verbeteren. Secret ingrediënt: netwerk vol succesvolle professionel rebellen, waar deelnemers direct van leren.

Forum Series 2017

Hemingway biedt in 2017 acht Forum bijeenkomsten aan waarin toezichthouders en bestuurders in dialoog gaan met ruim 70 opinieleiders over toezichthouden op innovatie. Naast de introducerende bijeenkomst Insights of Innovation zijn er verdiepende Forums die een thematische/sectorale invulling hebben. Deelname is mogelijk aan een of meerdere Forums. 

Meer informatie over de Forum Series 2017.

Hemingway

creating tomorrow's governance