Non-executive strategisch leiderschap programma

Doel en resultaat

Het programma draagt bij om commissarissen inzicht te geven in leiderschapsvraagstukken, zodat zij hun toezichthoudende rol op dit onderwerp beter kunnen adresseren en een dialoog kunnen entameren over:

• De definitie, de evaluatie en de ontwikkeling van het leiderschap van de onderneming;
• De professionalisering, ontwikkeling en herijking van de werkgeversrol van de RvC;
• De groeifasen van de organisatie ondersteunen door als RvC oog te hebben voor de strategie rondom leiderschap ontwikkeling.

Centraal in dit programma staat hoe je als commissaris en als Raad het thema Leiderschap verankert in een meer brede opvatting over de werkgeversrol van de Raad. Oftewel: Hoe bekijk je als toezichthouder Leiderschap door de lens van strategische waardecreatie ?

Bovendien gaat aandacht uit naar: hoe je als commissaris zicht krijgt en behoudt op de kwaliteit van het leiderschapsteam en hoe de Raad zich hierover te allen tijde kan verantwoorden.

Deelname

Het programma is met name geschikt voor voorzitters RvC/RvT en leden van de nominatie/renumeratie en werkgeverscommissie.

Gezien het selecte aantal deelnemers per cyclus is het programma by invitation only.

Deelnemers krijgen per sessie een digitale reader op hun MyHemingway.

€2995,- excl. btw.

• Inclusief kennismaking abonnement Goedemorgen Commissaris, E-Learning en deelname aan 1 Forum gedurende de duur van het programma.

• Voor een tweede deelnemer, c.q. collega commissaris, bedragen de kosten 50% van de programma kosten.

non-executive strategisch leiderschap programma

Aankomende sessies

Ontwikkelingen en trends in werkgeverschapsrol van commissarissen

02-11-2021 16:00 - 17:15 Hemingway Professional Governance

Ontwikkelingen en trends in werkgeverschapsrol van commissarissen
door Hein Knaapen, Managing Partner, Europe at CEO.works (tbc) en Monika Milz, meervoudig commissaris.

Strategie, groei, innovatie, digitalisering en verwachtingen van het leiderschapsteam

02-11-2021 17:15 - 18:30 Hemingway Professional Governance

Strategie, groei, innovatie, digitalisering en verwachtingen van het Leiderschapsteam
door Bart van der Werf, Founding Partner Innovation Booster en Rudina de Lange, Founding Partner DLC Strategy, commissaris. Monika Milz, meervoudig commissaris, als ervaringspartner.

Reflectie-diner: Persoonsonafhankelijk kijken naar leiderschap

02-11-2021 18:30 - 19:30 Hemingway Professional Governance

Reflectie-diner: Persoonsonafhankelijk kijken naar leiderschap
door Marline Stoffer, Founding Partner 360Careers en Monika Milz als ervaringspartner.

Ecologie van organisatie en leiderschap

08-12-2021 16:00 - 17:15 Hemingway Professional Governance

Ecologie van organisatie en leiderschap
door Gerda van Dijk, hoogleraar VU|Zijlstra Center (tbc) en Petri Hofste, meervoudig commissaris (tbc),als ervaringspartner.

Professionalisering op het thema Strategisch Leiderschap

08-12-2021 17:15 - 18:30 Hemingway Professional Governance

Professionalisering op het thema Strategisch Leiderschap
door Monika Milz, Development Dialogue Partner en Petri Hofste, meervoudig commissaris (tbc) als ervaringspartner.

Reflectie-diner: Leiderschap van baas naar verbinding

08-12-2021 18:30 - 19:30 Hemingway Professional Governance

Reflectie-diner; Leiderschap van baas naar verbinding door Arri Pauw, Executive Coach en Petri Hofste, meervoudig commissaris (tbc), als ervaringspartner.

13-01-2022 16:00 - 17:15 Hemingway Professional Governance

Evalueren van het leiderschapsteam: Strategic Leadership Evaluation instrumentarium en dilemma’s op het thema leiderschapsteam voor de commissaris door Erik Geilenkirchen, Founder IntelligentBoardRoom, Rudina de Lange, Founding Partner DLC Strategy en Francoise Dorsman, Partner Hemingway PG. (deel 1)

Dilemma's op het thema leiderschapsteam voor de commissaris

13-01-2022 17:15 - 18:30 Hemingway Professional Governance

Evalueren van het leiderschapsteam: Strategic Leadership Evaluation instrumentarium en dilemma’s op het thema leiderschap voor de commissaris door Eric Geilenkirchen, Founder IntelligentBoardRoom, Rudina de Lange, Founding Partner DLC Strategy en Francoise Dorsman, Partner Hemingway PG. (deel 2)

Reflectie-diner: De menskant van waardecreatie

13-01-2022 18:30 - 19:30 Hemingway Professional Governance

Reflectie-diner; De menskant van waardecreatie door Elsbeth Boerboom, FutureFlow en Hein Knaapen als ervaringspartner.

Hemingway

creating tomorrow's governance